Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Ministrul Prună regretă adoptarea celor trei legi ale Justiției
23.09.2016 | Lăcrămioara AXINTE

Lăcrămioara Axinte

Lăcrămioara Axinte

Ministrul Prună a scris într-o postare pe FB: ”Sunt invitată de CSM vineri, 23 septembrie, la o discuţie cu magistraţi unde voi explica în detaliu care e viziunea sustenabilaă a MJ. Nepopulistă şi realistă.

În rest înţeleg fervoarea candidaţilor la CSM, cu atât mai vocali, cu cât sunt lideri de asociații şi candidaţi la CSM. Aş mai aștepta ca sutele de magistrați care mi-au scris în bilateral să facă public pasul înainte. Istoria care s-a scris fără voi si pentru voi în 2004 nu se mai poate repeta.”

Prin aceste randuri afirmă că sute de magistrați o susțin, pentru că i-au scris „în bilateral”, și le cere lăudatorilor să iasă public să o susțină.

Probabil o intoxicare ieftină, nu cred că vreun magistrat i-a scris „în bilateral”.

De fapt, cred că aș putea crede că unul, căruia i se va termina mandatul, posibil să-i fi scris, pentru că nu mai vrea să se intoarca în instanță, ci ar vrea un post călduț, pe la Bruxelles, bun și acela de „consilier de traducător”.

Ce este însă cel mai grav, dincolo de intoxicarea cu bilateralul, este referirea la anul 2004. Istoria la care se referă fiind aceea a adoptării celor trei legi ale Justiției: Legea 303 privind statutul judecătorilor ţi procurorilor, Legea 304 privind organizarea judiciară și Legea 317 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Adoptarea acestor legi a permis închiderea Capitolului de negociere referitor la Justiție în vederea aderarii la UE.

Dacă aceste legi nu ar fi fost adoptate, nu am fi putut semna Tratatul de aderare.

Iar doamna Prună, Ministrul Justiției din România, în anul 2016, regretă cu mânie că s-a scris acel capitol de istorie.

Judecător Lăcrămioara Axinte
Tribunalul Botoşani


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.