« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PCA Timișoara. Deturnare de fonduri. Trimitere în judecată
18.09.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

PCA Timișoara. Deturnare de fonduri. Trimitere în judecată.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului G. R. T., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 11 mai 2012, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Vârfurile din judeţul Arad, inculpatul a dispus efectuarea unui număr de 9 plăţi utilizând astfel, fără respectarea destinaţiei prevăzută de H.G. 255/2012, suma de 173.998 lei din suma totală de 355.000 lei ce fusese alocată comunei pentru plata unor arierate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 173.998 lei, acesta fiind recuperat parţial astfel încât, pentru diferenţa de 87.239 lei, Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Arad – Serviciul fiscal Orăşenesc Sebiş s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD