Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Decizii adoptate de ASF – 15 septembrie 2016


17 septembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în cadrul ședinței din data de 15 septembrie 2016, o serie de măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității vineri, 16 septembrie 2016.

A) Autorizare – Avizare
1. Aprobarea majorării capitalului social al societăţii de asigurare Signal Iduna Asigurare Reasigurare S.A. cu suma de 11.385.741,50 lei, de la 48.402.027,80 lei la 59.787.769,30 lei.
2. Numirea conducătorilor executivi în cadrul structurilor de conducere a doi brokeri de asigurare;
3. Avizarea și înscrierea în Registrul ASF a unui auditor IT extern;
4. Emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării majorării capitalului social al societății Transcom S.A. Sibiu;
5. Emiterea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării majorării capitalului social al societății Imotrust S.A. Arad;
6. Autorizarea modificării actelor individuale de aderare la fondurile de pensii facultative:
– NN ACTIV administrat de NN Asigurări de Viață S.A.;
– NN OPTIM administrat de NN Asigurări de Viață S.A.
7. Avizarea şi reavizarea unui număr de 20 agenți şi retragerea avizelor pentru 24 agenţi care desfășoară activități de marketing pentru fondurile de pensii facultative și administrate privat.

B) Supraveghere şi control
1. Respingerea unor plângeri prealabile formulate împotriva unor decizii ale ASF.
2. Consiliul a fost informat în detaliu asupra audierilor din şedinţa comună a Comisiilor de buget finanțe şi de transporturi ale Camerei Deputaţilor din data de 14 septembrie 2016.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii