Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Alin Sorin Nicolescu: Dacă sesizarea nu-i făcută cu rea-credință…


5 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, SELECTED
Alin Sorin Nicolescu

Alin Sorin Nicolescu

Jud. drd. Alin Sorin Nicolescu, Curtea de Apel București, Secția a II-a, penală, s-a referit, în cadrul dezbaterii Induse (chiar și ele) în eroare: organele judiciare (art. 268 NCP), organizată de Societatea de Științe Juridice, la modul în care este făcută sesizarea de către persoana juridică.

Alin Sorin Nicolescu: „Dacă sesizarea nu-i făcută cu rea-credință, nu subzistă infracțiunea. Lucrurile sunt clare. Deci dacă persoana juridică respectivă sau dreptul general la care dumneavoastră făceați trimitere chiar are părerea asta că cineva a săvârșit vreo faptă penală, evaziune fiscală, fals sau ceva, deci nu putem vorbi de inducerea în eroare a organelor judiciare. Dacă la nivel subiectiv chiar a crezut în ceea ce face. Deci trebuie făcută cu rea-credință. Asta este ideea. Sesizarea nefiind cu rea-credință, nu subzistă infracțiunea.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică