Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mircea Sinescu: Vorbim și despre un denunț…


22 septembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Mircea Sinescu

Mircea Sinescu

Av. dr. Mircea Sinescu, Sinescu & Nazat, s-a referit, în cadrul dezbaterii Induse (chiar și ele) în eroare: organele judiciare (art. 268 NCP), organizată de Societatea de Științe Juridice, la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, având în vedere vechiul Cod și Noul Cod penal.

Mircea Sinescu: „Din punctul meu de vedere, problema trebuie tranșată și pornind de la concepția tradiționalistă și având în vedere totuși și dispozițiile vechi. Având în vedere dispozițiile din vechiul Cod penal, atunci practic se vorbea despre învinuire mincinoasă împotriva unei persoane. Deci, practic, la acel moment n-aveam dubiu. E adevărat că, odată cu dispoziția incriminatorie din noul Cod penal, vorbim și despre un denunț da, care nu trebuie să indice neapărat o persoană, ci doar săvârșirea unei anumite fapte. E drept că și din punctul meu de vedere, atâta timp cât vorbim practic de o acțiune de învinuire a unei persoane deși se știe că acea persoană nu a săvârșit fapta penală, din punctul meu de vedere intră și această faptă în conținutul dispoziției art. 268 și prin raportarea la dispozițiile din vechiul Cod, care tot așa au fost preluate, dar lărgite și un pic reformulate.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii