Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Bălan: El a optat să reglementeze ca viciu de consimțământ…


30 septembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, SELECTED

Jud. drd. Cristian Bălan, Judecătoria Buftea, s-a referit, în cadrul dezbaterii Vătămare (din culpă?) a libertății de a contracta: LEZIUNEA, organizată de Societatea de Științe Juridice, la opţiunea legiuitorului în ceea ce priveşte leziunea ca viciu de consimţământ.

Cristian Bălan: „Au fost discuții pe vechiul Cod. Dar totuși, mi se pare că Noul Cod Civil a realizat o opțiune, legiuitorul. Putea să aleagă între teoria cauzei, teoria obiectivă, că suntem prețul unei lipse a cauzei sau teoria subiectivă prin viciu de consimțământ. Legiuitorul spunând clar că partea al cărui consimțământ a fost viciat, nu știu dacă optat, dacă a făcut cea mai bună opțiune ,dar totuși el a optat să reglementeze ca viciu de consimțământ, de aceea spun că totuși, trebuie să îl luăm ca fiind un viciu de consimțământ și să rămână un viciu de consimțământ datorită opțiunii legiuitorului, totuși la prețul derizoriu mi se pare că n-am fi în prezența unui viciu de consimțământ și asta le diferențiază. Spune că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare, deci ajunge la preț derizoriu când voința contractuală, voința prinsă în contract este cea de a părților, dar ele prin voința lor au stipulat un preț derizoriu, nedorind în realitate să consimtă la o vânzare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică