Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cristian Bălan: El a optat să reglementeze ca viciu de consimțământ…
30.09.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. drd. Cristian Bălan, Judecătoria Buftea, s-a referit, în cadrul dezbaterii Vătămare (din culpă?) a libertății de a contracta: LEZIUNEA, organizată de Societatea de Științe Juridice, la opţiunea legiuitorului în ceea ce priveşte leziunea ca viciu de consimţământ.

Cristian Bălan: „Au fost discuții pe vechiul Cod. Dar totuși, mi se pare că Noul Cod Civil a realizat o opțiune, legiuitorul. Putea să aleagă între teoria cauzei, teoria obiectivă, că suntem prețul unei lipse a cauzei sau teoria subiectivă prin viciu de consimțământ. Legiuitorul spunând clar că partea al cărui consimțământ a fost viciat, nu știu dacă optat, dacă a făcut cea mai bună opțiune ,dar totuși el a optat să reglementeze ca viciu de consimțământ, de aceea spun că totuși, trebuie să îl luăm ca fiind un viciu de consimțământ și să rămână un viciu de consimțământ datorită opțiunii legiuitorului, totuși la prețul derizoriu mi se pare că n-am fi în prezența unui viciu de consimțământ și asta le diferențiază. Spune că părțile nu au dorit să consimtă la o vânzare, deci ajunge la preț derizoriu când voința contractuală, voința prinsă în contract este cea de a părților, dar ele prin voința lor au stipulat un preț derizoriu, nedorind în realitate să consimtă la o vânzare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti