Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: Într-adevăr, există și o serie de asemănări…


3 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, SELECTED

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Președinte secția civilă Judecătoria Sector 5 București, a explicat, în cadrul dezbaterii Vătămare (din culpă?) a libertății de a contracta: LEZIUNEA, organizată de Societatea de Științe Juridice, asemănarea dintre impreviziune și leziune.

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: „Motivul pentru care am ajuns să discutăm despre această comparație este că, într-adevăr, există și o serie de asemănări. În cazul ambelor instituții vorbim de un dezechilibru între contraprestații. Vorbim de onerozitatea excesivă a uneia dintre obligații. Numai că, da, așa cum a arătat, trebuie să facem o diferență între excepția de la principiul părții obligatorie a contractului, care este impreviziunea și viciul de consimțământ, care este leziunea. Ceea ce este important de reținut este că, în cazul ambelor situații de dezechilibre contractuale, legiuitorul a optat și pentru soluția adaptării contractului. Cred că reiese din întreaga reglementare a Noului Codului Civil, faptul că legiuitorul a vrut, prin instituțiile noi pe care le-a reglementat, să salveze contractul, să îl facă durabil, să îl facă eficace.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică