« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Norel Neagu: În jocul și joaca noastră există libertate de exprimare, dar…
23.09.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Norel Neagu

Norel Neagu

Av. dr. Norel Neagu, HOTCA & ASOCIAŢII, s-a referit, în cadrul dezbaterii? Pokemonii printre noi– discuții juridice –, or ganizate de Societatea de Științe Juridice, la postările pe Facebook. joacă sau liberatate

Norel Neagu: ”Probabil că v-ați întâlnit cu știri în presă în care, pe un anumit cont al unei anumite personalități publice sau apare un anumit cont pe care apar anumite comentarii de o anumită natură. După care persoana respectivă iese iarăși în spațiul public, persoana presupus deținătoare a contului, și spune: cineva a făcut un cont pe numele meu. Nu este acela contul meu de Facebook sau de Twitter, nu eu sunt persoana care a spus acele lucruri. La un moment dat, vă dau un exemplu, chiar văzusem pe Facebook, în care un cunoscut prezentator TV sau o cunoscută cântăreață făceau reclamă la un telefon nou apărut, flagship, și spuneau: dați-mi like la pagina mea și aveți șansa să vă înscrieți să câștigați 7 astfel de telefoane, mesaj care a fost distribuit în continuare către utilizatori. Discutăm dacă o astfel de informație produce sau nu consecințe juridice și cui folosește, dar persoana respectivă a ieșit în spațiul public și a spus: nu, nu noi am dat această informație, este falsă, cineva a dat-o în numele nostru ca să promoveze sau să facă reclamă unui anumit tip de telefon sau unei anumite societăți. Există, asta încerc să vă transmit, în jocul și joaca noastră sau în folosirea aplicațiilor, există libertate de acțiune, există libertate de exprimare. Dar această libertate de acțiune și libertate de exprimare sunt limitate de libertatea de acțiune și exprimare a altora, adică noi trebuie să ne manifestăm libertatea în limite în care să nu deranjăm alte persoane. Altfel, putem avea consecințe, inclusiv  penale, și am încercat să vă detaliez aici câteva dintre consecințele penale care ar putea decurge din folosirea acestor aplicații de către utilizatori.”

 
Secţiuni: Cyberlaw, JURIDICE.ro, Media & Publicitate, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD