Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timișoara. Limitele competenței instanței în privința actelor ce stau la baza mențiunilor din Registrul Comerțului
21.09.2016 | Cosmina SIMA


Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în contextul în care este necesară aprobarea înscrierii sau radierii unor mențiuni în registrul comerțului, mențiuni care sunt considerate prejudiciabile pentru o persoană interesată (conform art. 22 alin. (2) din Legea nr. 26/1990 și art. 183 lit. m) din Ordinul Ministerului Justiției nr. 2594/C/2008), instanța are dreptul de a face anumite verificări, pe cale incidentală, ale existenței și valabilității actului ce a stat la baza mențiunilor prejudiciabile. În speță, Curtea consideră că este competentă să verifice existența și valabilitatea contractului de comodat, având în vedere că nu presupune dezbateri de amploare și nici administrare de probatorii. Deoarece reclamanta arată expirarea termenului contractului, iar pârâta nu formulează apărări care să conteste acest fapt, Curtea consideră prejudiciabilă pentru reclamantă mențiunea privind sediul societății pârâte ca fiind la adresa la care se găsește imobilul reclamantei și dispune radierea acesteia din registrul comerțului. (Decizia nr. 488 din 8 iunie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca radiere)

Cosmina Sima

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate