Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Curtea de Apel Timișoara. Limitele competenței instanței în privința actelor ce stau la baza mențiunilor din Registrul Comerțului
21.09.2016 | Cosmina SIMA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că, în contextul în care este necesară aprobarea înscrierii sau radierii unor mențiuni în registrul comerțului, mențiuni care sunt considerate prejudiciabile pentru o persoană interesată (conform art. 22 alin. (2) din Legea nr. 26/1990 și art. 183 lit. m) din Ordinul Ministerului Justiției nr. 2594/C/2008), instanța are dreptul de a face anumite verificări, pe cale incidentală, ale existenței și valabilității actului ce a stat la baza mențiunilor prejudiciabile. În speță, Curtea consideră că este competentă să verifice existența și valabilitatea contractului de comodat, având în vedere că nu presupune dezbateri de amploare și nici administrare de probatorii. Deoarece reclamanta arată expirarea termenului contractului, iar pârâta nu formulează apărări care să conteste acest fapt, Curtea consideră prejudiciabilă pentru reclamantă mențiunea privind sediul societății pârâte ca fiind la adresa la care se găsește imobilul reclamantei și dispune radierea acesteia din registrul comerțului. (Decizia nr. 488 din 8 iunie 2016 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca radiere)

Cosmina Sima

Secţiuni: Corporate, Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO