Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA Iași. Ucidere din culpă, conducere a unui autovehicul având suspendat dreptul de a conduce, părăsire a locului accidentului. Arestare preventivă


21 septembrie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

PCA Iași. Ucidere din culpă, conducere a unui autovehicul având suspendat dreptul de a conduce, părăsire a locului accidentului. Arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul G. I., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere a unui autovehicul având suspendat dreptul de a conduce şi părăsire a locului accidentului.

La data de 18 septembrie 2016, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
La data de 17 septembrie 2016, în jurul orei 17:00, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Nicolina din municipiul Iaşi, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, inculpatul G. I. a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a pătruns pe trotuar accidentând două persoane, dintre care una a decedat. Ulterior, acesta a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, abandonând autoturismul implicat în accident.
Inculpatul G. I. a fost depistat la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului şi, în urma testării cu aparatul tip Dragger, s-a constatat că prezenta o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării probelor de sânge.
Totodată, din referatul procurorilor rezultă că, anterior, la data de 10 iunie 2016, inculpatul G. I. a mai fost depistat în trafic conducând acelaşi autoturism, având o alcoolemie de 2,25 mg/l alcool pur în sânge, motiv pentru care a fost întocmit dosar de urmărire penală şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică