« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

CSM. Apărarea independenţei procurorilor DNA în raport cu afirmaţiile unui fost director general al Fotbal Club U Craiova SA
21.09.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat, în şedinţa din data de 19 septembrie 2016, că afirmaţiile lui Adrian Marin Mititelu, fost director general al Fotbal Club U Craiova SA, apărute în spaţiul public prin intermediul reţelei de socializare Facebook, în data de 25 iulie 2016, preluate de mass media, sunt de natură să afecteze încrederea opiniei publice în magistraţi, aducând atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA şi implicit a sistemului judiciar în ansamblul său, potrivit unui comunicat al CSM.

Inspecția Judiciară a efectuat o serie de verificări și a constatat că prin acuzaţiile lansate în spaţiul public s-a indus ideea unei funcţionări incorecte şi abuzive a sistemului judiciar, în sensul că activitatea procurorilor DNA se desfăşoară cu încălcarea legii şi a principiului independenţei şi imparţialităţii procurorilor, în mod preferenţial şi nu în baza unor probe legal administrate.

Plenul Consiliului a apreciat că afirmaţiile lui Adrian Marin Mititelu au depășit limitele admisibile ale libertăţii de exprimare în raport cu activitatea magistraţilor, afectând astfel imaginea întregului corp profesional.

Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi consultat aici.

 
Secţiuni: Content, Media & Publicitate, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD