Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept comercial
CRAZNIC
 
Print Friendly, PDF & Email

CSM sesizează MJ ref. competența de soluționare a cererilor de dizolvare și radiere a societăților comerciale
23.09.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În cadrul ședinței din 19 septembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului justiţiei cu propunerea vizând trecerea competenţei de soluţionare a cererilor de dizolvare şi radiere a societăţilor comerciale de la instanţele judecătoreşti la Oficiul Registrului Comerţului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis reiterarea solicitării adresate anterior ministrului justiţiei referitoare la stabilirea domeniului de activitate al tribunalelor specializate în soluţionarea litigiilor cu profesionişti în materie economică şi al secţiilor specializate în acelaşi domeniu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu şi-a însuşit următoarele propuneri, întrucât s-a apreciat că aceste propuneri ridică probleme de constituţionalitate, respectiv cele:
– privind transferarea în favoarea primarului unităţii administrativ-teritoriale a competenţei de soluţionare a sesizărilor de înlocuire a amenzii contravenţionale cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii;
– privind eliminarea căii de atac a apelului în unele cauze având ca obiect plângere contravenţională.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 24)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate