Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

CSM sesizează MJ ref. competența de soluționare a cererilor de dizolvare și radiere a societăților comerciale


23 septembrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept comercial
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În cadrul ședinței din 19 septembrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului justiţiei cu propunerea vizând trecerea competenţei de soluţionare a cererilor de dizolvare şi radiere a societăţilor comerciale de la instanţele judecătoreşti la Oficiul Registrului Comerţului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis reiterarea solicitării adresate anterior ministrului justiţiei referitoare la stabilirea domeniului de activitate al tribunalelor specializate în soluţionarea litigiilor cu profesionişti în materie economică şi al secţiilor specializate în acelaşi domeniu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu şi-a însuşit următoarele propuneri, întrucât s-a apreciat că aceste propuneri ridică probleme de constituţionalitate, respectiv cele:
– privind transferarea în favoarea primarului unităţii administrativ-teritoriale a competenţei de soluţionare a sesizărilor de înlocuire a amenzii contravenţionale cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii;
– privind eliminarea căii de atac a apelului în unele cauze având ca obiect plângere contravenţională.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 24)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro