Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

CSM sesizează MJ ref. modificarea Legii privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea
23.09.2016 | JURIDICE.ro


În cadrul ședinței din 19 septembrie 2016,  Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului justiţiei cu următoarele propuneri de modificare şi completare a Legii nr. 567/2004, după cum urmează:

– Art. 19 alin. (3) şi (4):
„(3) Norma didactică se cuantifică şi este de cel mult 16 ore fizice săptămânal, prin raportare la nul de formare.
(4) Activităţile de formare iniţială, continuă sau de formare a formatorilor se cuantifică în ore convenţionale astfel:
a) în cazul activităţilor de predare (conferinţe), orele efectuate se înmulţesc cu un coeficient de 2,5;
b) în cazul activităţilor de seminar, precum şi a altor activităţi didactice sau conexe procesului de formare, orele efectuate se înmulţesc cu un coeficient de 1,5;
c) celelalte activităţi specifice formării vor fi cuantificate pe baza unei metodologii aprobate de Consiliul de conducere al Şcolii Naţionale de Grefieri.”

– Art. 32alin. (1) şi (4):
„(1) Cheltuielile de cazare şi masă ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, ale cursanţilor şi ale personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri, care participă la activităţile de formare profesională continuă şi de formare a formatorilor organizate de Şcoală, se suportă din bugetul acestei instituţii.
(4) Cheltuielile de transport al cursanţilor şi al personalului de instruire al Şcolii Naţionale de Grefieri, care participă la activităţile de formare profesională continuă şi de formare a formatorilor organizate de Şcoală, se suportă din bugetul acestei instituţii.”

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului justiţiei cu propuneri de modificare şi completare a dispoziţiilor art. 108 alin. (3) din Legea nr. 304/2004, după cum urmează:

„Salarizarea personalului de instruire al Institutului Naţional al Magistraturii, la plata cu ora, se face în funcţie de activităţile desfăşurate şi de indemnizaţia brută lunară a unui judecător cu funcţie de execuţie şi cu o vechime în magistratură de 20 ani la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel:
a) în cazul activităţilor de predare de tip curs sau conferinţă, orele efectuate se înmulţesc cu un coeficient de 2,5;
b) în cazul activităţilor de seminar, precum şi a altor activităţi didactice şi/sau conexe procesului de formare iniţială şi continuă, orele efectuate se înmulţesc cu un coeficient de 1,5;
c) celelalte activităţi specifice formării iniţiale şi continue vor fi cuantificate pe baza unei metodologii aprobate prin hotărârea a Consiliului Ştiinţific al Institutului.”

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 26)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate