BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Asigurările de sănătate şi agricole în atenţia ASF
26.09.2016 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Vineri, 23 septembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că pachetele de soluții identificate de Grupul de lucru Asigurări de Sănătate și respectiv de Grupul de lucru Asigurări Agricole pentru creșterea acestor două piețe esențiale în vederea construirii unui sistem de asigurări matur și diversificat au fost discutate în şedinta Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din data de 21 septembrie 2016.

Grupul de lucru Asigurări de Sănătate a propus un pachet de măsuri de termen scurt, mediu și lung care să permită valorificarea potențialului de dezvoltare a asigurărilor de sănătate. Dintre măsurile pe termen scurt au fost deja elaborate clarificările tehnice privind aplicarea deductibilităților fiscale pentru polițele de asigurări private de sănătate și este în curs de realizare eliminarea neclarităților din prevederile legale care definesc asigurările suplimentare de sănătate.

Plafonul de deductibilitate fiscală a fost ridicat de la 250 euro pe an la 400 de euro pe an, începând de la 1 ianuarie 2016, ceea ce constituie o premisă importantă de impulsionare a asigurărilor private de sănătate.

Pe termen lung, Grupul susține oportunitatea adoptării unor măsuri de reformare a întregului sistem de asigurări de sănătate din România, prin crearea cadrului de dezvoltare a pieței asigurărilor voluntare de sănătate și de creștere a calității serviciilor medicale.

Grupul de lucru Asigurări Agricole a propus implementarea unui sistem de management al riscurilor în agricultură bazat pe trei niveluri:
– încurajarea gestionării adecvate a resurselor financiare de către fermieri, inclusiv prin acordarea de facilități fiscale pentru o sumă de bani economisită în anii agricoli buni pentru suportarea daunelor din anii nefavorabili;
– mutualizarea riscurilor climatice prin intermediul companiilor de asigurări și subvenționarea primelor de asigurare în vederea creșterii gradului de accesibilitate al fermierilor;
– crearea Fondului Național de Solidaritate în Agricultură, care ar urma să fie finanțat din fonduri europene, dar și prin contribuții colectate de asigurători de la fermieri, și care ar interveni la acoperirea daunelor excepționale, neacoperite de sistemul privat de asigurări.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.