Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Asigurările de sănătate şi agricole în atenţia ASF
26.09.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content, Fiscalitate, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 23 septembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că pachetele de soluții identificate de Grupul de lucru Asigurări de Sănătate și respectiv de Grupul de lucru Asigurări Agricole pentru creșterea acestor două piețe esențiale în vederea construirii unui sistem de asigurări matur și diversificat au fost discutate în şedinta Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din data de 21 septembrie 2016.

Grupul de lucru Asigurări de Sănătate a propus un pachet de măsuri de termen scurt, mediu și lung care să permită valorificarea potențialului de dezvoltare a asigurărilor de sănătate. Dintre măsurile pe termen scurt au fost deja elaborate clarificările tehnice privind aplicarea deductibilităților fiscale pentru polițele de asigurări private de sănătate și este în curs de realizare eliminarea neclarităților din prevederile legale care definesc asigurările suplimentare de sănătate.

Plafonul de deductibilitate fiscală a fost ridicat de la 250 euro pe an la 400 de euro pe an, începând de la 1 ianuarie 2016, ceea ce constituie o premisă importantă de impulsionare a asigurărilor private de sănătate.

Pe termen lung, Grupul susține oportunitatea adoptării unor măsuri de reformare a întregului sistem de asigurări de sănătate din România, prin crearea cadrului de dezvoltare a pieței asigurărilor voluntare de sănătate și de creștere a calității serviciilor medicale.

Grupul de lucru Asigurări Agricole a propus implementarea unui sistem de management al riscurilor în agricultură bazat pe trei niveluri:
– încurajarea gestionării adecvate a resurselor financiare de către fermieri, inclusiv prin acordarea de facilități fiscale pentru o sumă de bani economisită în anii agricoli buni pentru suportarea daunelor din anii nefavorabili;
– mutualizarea riscurilor climatice prin intermediul companiilor de asigurări și subvenționarea primelor de asigurare în vederea creșterii gradului de accesibilitate al fermierilor;
– crearea Fondului Național de Solidaritate în Agricultură, care ar urma să fie finanțat din fonduri europene, dar și prin contribuții colectate de asigurători de la fermieri, și care ar interveni la acoperirea daunelor excepționale, neacoperite de sistemul privat de asigurări.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti