Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Asigurările de sănătate şi agricole în atenţia ASF


26 septembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 23 septembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că pachetele de soluții identificate de Grupul de lucru Asigurări de Sănătate și respectiv de Grupul de lucru Asigurări Agricole pentru creșterea acestor două piețe esențiale în vederea construirii unui sistem de asigurări matur și diversificat au fost discutate în şedinta Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din data de 21 septembrie 2016.

Grupul de lucru Asigurări de Sănătate a propus un pachet de măsuri de termen scurt, mediu și lung care să permită valorificarea potențialului de dezvoltare a asigurărilor de sănătate. Dintre măsurile pe termen scurt au fost deja elaborate clarificările tehnice privind aplicarea deductibilităților fiscale pentru polițele de asigurări private de sănătate și este în curs de realizare eliminarea neclarităților din prevederile legale care definesc asigurările suplimentare de sănătate.

Plafonul de deductibilitate fiscală a fost ridicat de la 250 euro pe an la 400 de euro pe an, începând de la 1 ianuarie 2016, ceea ce constituie o premisă importantă de impulsionare a asigurărilor private de sănătate.

Pe termen lung, Grupul susține oportunitatea adoptării unor măsuri de reformare a întregului sistem de asigurări de sănătate din România, prin crearea cadrului de dezvoltare a pieței asigurărilor voluntare de sănătate și de creștere a calității serviciilor medicale.

Grupul de lucru Asigurări Agricole a propus implementarea unui sistem de management al riscurilor în agricultură bazat pe trei niveluri:
– încurajarea gestionării adecvate a resurselor financiare de către fermieri, inclusiv prin acordarea de facilități fiscale pentru o sumă de bani economisită în anii agricoli buni pentru suportarea daunelor din anii nefavorabili;
– mutualizarea riscurilor climatice prin intermediul companiilor de asigurări și subvenționarea primelor de asigurare în vederea creșterii gradului de accesibilitate al fermierilor;
– crearea Fondului Național de Solidaritate în Agricultură, care ar urma să fie finanțat din fonduri europene, dar și prin contribuții colectate de asigurători de la fermieri, și care ar interveni la acoperirea daunelor excepționale, neacoperite de sistemul privat de asigurări.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii