Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate de arestare europeană


26 septembrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În ultima săptămână, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat 646 de persoane, 110 autovehicule, 46 de documente şi 2 plăcuţe de înmatriculare auto, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române dat publicităţii duminică, 25 septembrie 2016.

De asemenea, în perioada 16-23 septembrie 2016, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 471 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Au fost puse în aplicare 20 mandate europene de arestare, fiind depistate de poliţiştii români 187 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 9 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Pe teritoriul României, au fost identificate 90 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 34 de documente și 2 plăcuţe de înmatriculare.

176 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Partenerii din statele membre au identificat 20 de autovehicule și 12 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică