Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Motivarea recursului împotriva încheierii de suspendare a judecății


27 septembrie 2016 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Corina Cioroabă

Corina Cioroabă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 414 alin. (2) NCPC, recursul împotriva unei încheieri prin care s-a dispus suspendarea judecăţii pentru lipsa nejustiticată a părţilor (întrucât nicio parte nu a solicitat judecata în lipsă), se poate declara cât timp durează suspendarea cursului judecării procesului. În ceea ce privește motivarea recursului, Înalta Curte a precizat că, împrejurarea că, în speță, motivarea căii de atac s-a făcut la un alt moment decât acela al depunerii cererii de recurs nu poate echivala cu motivarea peste termen, atâta timp cât însăşi declararea recursului nu are o perioadă determinată, ci se poate realiza „pe toata durata suspendării”. Înalta Curte a mai arătat că, totuși, aceasta nu înseamnă că recursul nu trebuie să fie motivat ori că motivele deduse judecăţii prin intermediul căii de atac nu ar trebui să se circumscrie ipotezelor expres reglementate de dispoziţiile art. 488 N.C.P.C., care nu disting cu privire la obiectul hotărârii recurate. (Decizia nr. 11 din 13 ianuarie 2016 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect revizuire)

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii