Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Motivarea recursului împotriva încheierii de suspendare a judecății
27.09.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Corina Cioroabă

Corina Cioroabă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 414 alin. (2) NCPC, recursul împotriva unei încheieri prin care s-a dispus suspendarea judecăţii pentru lipsa nejustiticată a părţilor (întrucât nicio parte nu a solicitat judecata în lipsă), se poate declara cât timp durează suspendarea cursului judecării procesului. În ceea ce privește motivarea recursului, Înalta Curte a precizat că, împrejurarea că, în speță, motivarea căii de atac s-a făcut la un alt moment decât acela al depunerii cererii de recurs nu poate echivala cu motivarea peste termen, atâta timp cât însăşi declararea recursului nu are o perioadă determinată, ci se poate realiza „pe toata durata suspendării”. Înalta Curte a mai arătat că, totuși, aceasta nu înseamnă că recursul nu trebuie să fie motivat ori că motivele deduse judecăţii prin intermediul căii de atac nu ar trebui să se circumscrie ipotezelor expres reglementate de dispoziţiile art. 488 N.C.P.C., care nu disting cu privire la obiectul hotărârii recurate. (Decizia nr. 11 din 13 ianuarie 2016 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect revizuire)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti