Numărul cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate înscriși în Registrul electoral la data de 17 septembrie 2016
27.09.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Sâmbătă, 17 septembrie 2016, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut public numărul total de cetățeni români cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în străinătate și comunicat Biroului Electoral Central, potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente, dat publicității miercuri, 21 septembrie 2016.

În Registrul electoral figurează 609.962 de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în afara țării, iar numărul de 600.290 reprezintă importul de la Direcția Generală de Pașapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în evidențele căreia aceștia sunt trecuți cu domiciliul în străinătate, având pașapoarte CRDS (cu mențiunea „domiciliu în străinătate”) și figurând automat în Registrul electoral ca cetățeni români cu drept de vot în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

9.672 reprezintă diferența cetățenilor români cu domiciliul în România și reședința în afara țării, dintre care 6.937 au optat pentru votul prin corespondență, iar 2.735 pentru votul la o secție de votare din apropierea locuinței.

 
Secţiuni: Content, Varia (alte arii de practica) | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD