BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Un om de afaceri a fost criticat aspru de un magistrat din Hong Kong pentru că…
27.09.2016 | Noemi PETRA

 
SMARTBILL

Luni, 26 septembrie 2016, un om de afaceri a fost criticat aspru de un magistrat după ce a recunoscut că a oferit mită o sticlă de parfum scump unei angajate a băncii HSBC pentru a-l ajuta să ușureze procedura de deschidere a unui cont bancar, potrivit unui articol South China Morning Post.

Avocatul pârâtului: „El a crezut că este în regulă să ofere parfumul deoarece pe continent nu este grav dacă oferi cadouri cuiva.”

Directorul Yangska Holdings (Hong Kong) a specificat că a comis un act din neștiință datorită diferențelor culturale și a lipsei de înțelegere a legilor orașului.

Avocatul pârâtului: „El nu a folosit bani în mod flagrant pentru ca banca să-l lase să depună mai puține documente, ci a fost doar un cadou.”

Magistratul a explicat motivul ieșirii lui din fire: „Pârâtul introduce o cultură săracă în Hong Kong. Există două concepte diferite: o conduită care a fost legală în străinătate, dar ilegală în Hong Kong, iar în cazul lui, cea de-a doua conduită este ilegală atât în străinătate cât și în Hong Kong. O sentință îngăduitoare i-ar încuraja pe alții să introducă această noțiune și să aibă un impact asupra conceptului de integritate din Hong Kong-ului.”

În data de 12 iulie 2016 Chen a oferit o sticlă de Chanel No. 5, în valoare de HK$1,350, unei angajate HSBC care procesa cererea lui de a deschide un cont bancar companiei sale. El a dorit să ușureze procesul deoarece angajata i-a cerut mai multe documente, procedura fiind mai simplă în anul 2012 când a mai deschis un cont bancar. Cadoul a fost refuzat imediat, iar angajata l-a reclamat superiorilor care au înaintat cazul către Comisia Independentă împotriva Corupției.

Chen va fi condamnat marți.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.