Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Camera Deputaților a adoptat proiectul care oferă acces gratuit la Monitorul Oficial


27 septembrie 2016 | Noemi PETRA
Secţiuni: Cyberlaw, Noutăți legislative, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Marți, 27 septembrie 2016, Camera Deputaților a acceptat propunerea legislativă a deputatului Florin Gheorghe care prevede accesul gratuit la varianta electronică a actelor publicate în Monitorul Oficial al României, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților.

Florin Gheorghe, deputat PSD: „Recunosc faptul că adoptarea acestui proiect îmi oferă o mare satisfacţie, mai ales dacă iau în calcul faptul că mare parte a românilor aşteptau un astfel de act normativ, iar opoziţia unora interesaţi de un acces limitat pentru cetăţeni nu a fost deloc mică. În fapt, iniţiativa mea nu reprezintă decât intrarea noastră în normalitate, pentru că România era printre puţinele state europene care percepea taxe şi îi obliga pe cetăţeni să plătească abonamente costisitoare ca să poată consulta baza legislativă în format electronic. Aproape zilnic apar în Monitorul oficial o grămadă de ordonanţe de urgenţă, legi, hotărâri de guvern, decizii ale Curţii Constituţionale, ordine ale miniştrilor, iar oamenii simpli, antreprenorii şi chiar instituţiile publice trebuie să le cunoască de îndată conţinutul, pentru a le putea respecta. Dacă nu o fac, imediat autorităţile vin şi aplică nemilos sancţiuni, pentru că necunoaşterea legii nu poate fi invocată în apărarea individului. Aşadar, mai ales că astăzi accesul la un computer şi la internet este mult mai facil faţă de acum zece ani, iar internetul face parte din viaţa noastră cotidiană, oricine va dori să acceseze varianta electronică a bazei legislative, va putea să o facă direct de pe pagina Monitorului. M-am bucurat şi pentru faptul că cei mai mulţi dintre colegii mei parlamentari au înţeles că românii plătesc deja destule taxe şi impozite pe baza cărora funcţionează şi Monitorul oficial, şi că, a le mai lua încă o dată bani pentru a accesa baza legislativă, era, deja, mult prea mult. Aceasta, cu atât mai mult cu cât varianta tipărită rămâne, în continuare, contra cost, pentru că ea implică, evident, costuri suplimentare. Este un pas mic, dar important, pe care ţara noastră îl face pe drumul către normalitate şi mă bucur că eu, personal, am contribuit la acest lucru.

NOTA JURIDICE.ro:
A se vedea şi:
Monitorul Oficial on-line gratuit, Andrei Săvescu
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu ref. „Legislatia Romaniei: Gratuit si Integral”. UPDATE: Solutia
Legislatie gratuita, integrala si actualizata? Caz concret, Alin Clincea
Ne trebuie o legislatie gratuita, integrala si actualizata!, Alin Clincea
Pozitia Dreptonline.ro fata de „Legislatia Romaniei: Gratuit si Integral”
Monitorul Oficial partea I va fi accesibil online, în mod gratuit
MONITORUL OFICIAL gratuit, integral si permanent!!! UPDATE: Traseul legislativ din Camera Deputatilor

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro