Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Camera Deputaților a adoptat proiectul care oferă acces gratuit la Monitorul Oficial


27 septembrie 2016 | Noemi PETRA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 27 septembrie 2016, Camera Deputaților a acceptat propunerea legislativă a deputatului Florin Gheorghe care prevede accesul gratuit la varianta electronică a actelor publicate în Monitorul Oficial al României, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaților.

Florin Gheorghe, deputat PSD: „Recunosc faptul că adoptarea acestui proiect îmi oferă o mare satisfacţie, mai ales dacă iau în calcul faptul că mare parte a românilor aşteptau un astfel de act normativ, iar opoziţia unora interesaţi de un acces limitat pentru cetăţeni nu a fost deloc mică. În fapt, iniţiativa mea nu reprezintă decât intrarea noastră în normalitate, pentru că România era printre puţinele state europene care percepea taxe şi îi obliga pe cetăţeni să plătească abonamente costisitoare ca să poată consulta baza legislativă în format electronic. Aproape zilnic apar în Monitorul oficial o grămadă de ordonanţe de urgenţă, legi, hotărâri de guvern, decizii ale Curţii Constituţionale, ordine ale miniştrilor, iar oamenii simpli, antreprenorii şi chiar instituţiile publice trebuie să le cunoască de îndată conţinutul, pentru a le putea respecta. Dacă nu o fac, imediat autorităţile vin şi aplică nemilos sancţiuni, pentru că necunoaşterea legii nu poate fi invocată în apărarea individului. Aşadar, mai ales că astăzi accesul la un computer şi la internet este mult mai facil faţă de acum zece ani, iar internetul face parte din viaţa noastră cotidiană, oricine va dori să acceseze varianta electronică a bazei legislative, va putea să o facă direct de pe pagina Monitorului. M-am bucurat şi pentru faptul că cei mai mulţi dintre colegii mei parlamentari au înţeles că românii plătesc deja destule taxe şi impozite pe baza cărora funcţionează şi Monitorul oficial, şi că, a le mai lua încă o dată bani pentru a accesa baza legislativă, era, deja, mult prea mult. Aceasta, cu atât mai mult cu cât varianta tipărită rămâne, în continuare, contra cost, pentru că ea implică, evident, costuri suplimentare. Este un pas mic, dar important, pe care ţara noastră îl face pe drumul către normalitate şi mă bucur că eu, personal, am contribuit la acest lucru.

NOTA JURIDICE.ro:
A se vedea şi:
Monitorul Oficial on-line gratuit, Andrei Săvescu
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu ref. „Legislatia Romaniei: Gratuit si Integral”. UPDATE: Solutia
Legislatie gratuita, integrala si actualizata? Caz concret, Alin Clincea
Ne trebuie o legislatie gratuita, integrala si actualizata!, Alin Clincea
Pozitia Dreptonline.ro fata de „Legislatia Romaniei: Gratuit si Integral”
Monitorul Oficial partea I va fi accesibil online, în mod gratuit
MONITORUL OFICIAL gratuit, integral si permanent!!! UPDATE: Traseul legislativ din Camera Deputatilor

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică