Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Scrisoare deschisă către colegii din instanțe
30.09.2016 | Gabriela BALTAG

JURIDICE - In Law We Trust

Gabriela Baltag

Gabriela Baltag

Doamnelor/ Domnilor judecători,
Dragi colegi

După o experiență cu multe dezamăgiri și puține satisfacții suntem chemați să alegem persoanele care ne pot reprezenta, care au disponibilitatea și spiritul de a reclădi și așeza sistemul judiciar în locul pe care-l merită. Depinde de noi, de fiecare, cum va arăta viitorul justiției fiindcă atunci când hotărâm cine trebuie și, mai ales, cine poate să ne reprezinte, ne decidem soarta pentru următorii șase ani și de ce nu pentru mult timp.

Nu am reușit să vă împărtășesc până acum nimic din intențiile mele, din viziunea pe care o am, formată în timp, privind funcția pentru care mi-am depus candidatura. Evenimentele din ultimul timp, derulate în legătură cu sistemul judiciar, m-au determinat să apreciez  fără nicio reținere că interesele sistemului judiciar, reluate, susținute în mod legitim, în ultimele luni, sunt prioritare intereselor individuale; impropriu spus, de altfel, fiindcă interesele personale sunt parte din interesele noastre, ca sistem.

Cu toate acestea, dragi colegi, am speranța că pot ajunge în curând  și în instanțele dumneavoastră, că voi avea șansa să vă întâlnesc și să vă împărtășesc din experiențele ultimilor ani, cu toate împlinirile lor, că am învățat din greșelile și stângăciile pe care desigur că le-am comis, fără nicio intenție, și pentru care primesc deschis obiecțiunile fiecăruia. Important pentru mine este să identific, împreună cu dumneavoastră, cele mai bune soluții care pot readuce justiția în locul pe care-l merită, acela de putere în stat.

Întâlnirea cu dumneavoastră este obiectivul pe care-l voi urma în săptămânile ce vor veni și, având în vedere că nu am reușit să vă transmit în alt mod, până în acest moment, suficiente informați privind intențiile, obiectivele pe care le am în vedere și care pot să vă spună câte ceva despre mine, până la întâlnirea pe care o vom avea, înțeleg să vă transmit un CV și Proiectul de candidatură ce rămâne deschis spre a fi întregit cu orice soluție în măsură să ne readucă demnitatea funcției, cu tot ce implică, dar mai ales predictibilitate, să ne garanteze un viitor.

Cu deosebită considerație
Judecător Gabriela Baltag
Tribunalul Neamț

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Scrisoare deschisă către colegii din instanțe”

  1. Mihail EMINOVICI spune:

    AMR – presedinte de onoare Viorica Costiniu, sotia altui magistrat Florin Costiniu.
    Si cu asta am zis tot despre MODERAT.

  2. Mihail EMINOVICI spune:

    Va citi aceasta scrisoare in studiourile A3, unde merge foarte des spre deosebire de celelalte zeci de televiziuni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.