Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a dispozițiilor art. 104 alin. (14) din Legea privind executarea pedepselor
29.09.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Adelina IANCU

Secţiuni: CCR, Drept constitutional, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Adelina Iancu

Adelina Iancu

Ȋn data de 19.09.2016, s-a constituit un nou dosar (1735D/2016) pe rolul Curții Constituționale, urmând a fi analizate dispozițiile art. 104 alin. (14) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare ȋn cursul procesului penal (cauza Hurmuzescu Claudiu Cristian)

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar ȋn care numai dispozițiile art.104 alin. (14) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare ȋn cursul procesului penal formează obiectul unui control de constituționalitate.

Instanța de trimitere este Tribunalul București, care la aceeași dată cu sesizarea Curții Constituționale a și respins contestația ca fiind inadmisibilă.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Art. 104: Plângerea împotriva hotărârii comisiei de disciplină (extras)
(14)Hotărârea judecătoriei este definitivă.

Adelina Iancu (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti