Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

CJUE. C 492/14, Essent Belgium NV. Reglementări regionale care impun gratuitatea distribuției. Mecanisme naționale de sprijin al producției de energie electrică verde
30.09.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Cererea de decizie preliminară a fost formulată în cadrul unor litigii între Essent Belgium NV, pe de o parte, și Vlaams Gewest (Regiunea Flamandă, Belgia) și alții, pe de altă parte, în legătură cu răspunderea extracontractuală a acesteia din urmă ca urmare a adoptării unor reglementări regionale succesive care limitează beneficiul gratuității distribuției în rețelele de distribuție situate în această regiune, într o primă etapă, numai la energia electrică produsă din surse de energie regenerabile (denumită în continuare „energie electrică verde”) injectată direct în rețelele de distribuție menționate de instalațiile de producție racordate la acestea și, într o a doua etapă, numai la energia electrică verde injectată direct de instalațiile de producție în rețelele de distribuție situate în întregul stat membru din care face parte această regiune.

Curtea a decis că: „Având în vedere toate considerațiile care precedă, se impune să se răspundă la întrebările adresate că dispozițiile coroborate ale articolelor 28 și 30 CE, precum și ale articolului 3 alineatele (2) și (8) și ale articolului 20 alineatul (1) din Directiva 2003/54, ale articolului 3 alineatele (2) și (3) și ale articolului 16 din Directiva 96/92, precum și ale articolelor 3 și 4 din Directiva 2001/77 trebuie interpretate în sensul că se opun unor reglementări precum reglementările regionale în discuție în litigiul principal, care impun un regim de distribuție gratuită a energiei electrice verzi în rețelele de distribuție situate în regiunea respectivă limitând beneficiul acestui regim, în ceea ce privește prima reglementare, numai la energia electrică verde injectată direct de instalațiile de producție în rețelele de distribuție menționate și, în ceea ce privește a doua reglementare, numai la energia electrică verde injectată direct de astfel de instalații în rețele de distribuție situate în statul membru din care face parte regiunea menționată.”

:: Textul integral al hotărârii

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.