Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

CJUE. C-592/15. Commissioners for Her Majestyʼs Revenue and Customs vs. British Film Institute. A șasea directivă TVA – Scutiri pentru prestarea anumitor servicii culturale. Concluziile Avocatului General Y. Bot
30.09.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

În această cauză, instanța de trimitere solicită Curții în esență să stabilească dacă articolul 13 secțiunea A alineatul (1) litera (n) din A șasea directivă poate fi invocat în mod direct de o persoană impozabilă în fața instanței naționale.

Reamintind jurisprudența constantă a Curții (C 45/01, Dornier și cauzele conexe C 108/14 și C 109/14 Larentia + Minerva și Marenave Schiffahrt), potrivit căreia în toate situațiile în care dispozițiile unei directive sunt, din punctul de vedere al conținutului, necondiționate și suficient de precise, particularii sunt îndreptățiți să le invoce în fața instanțelor naționale împotriva statului, fie atunci când acesta s a abținut de la transpunerea în termen a directivei în dreptul național, fie atunci când a transpus directiva în mod incorect, dl. Avocat General Bot opinează că articolul 13 secțiunea A alineatul (1) litera (n) din A șasea directivă este lipsit de efect direct, neputând fi invocat de o persoană impozabilă în fața unei instanțe naționale atunci când statul membru în cauză nu a transpus directiva în dreptul național în termen.

:: Concluziile pot fi accesate aici

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti