« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

A doua zi de campanie
30.09.2016 | Lăcrămioara AXINTE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Lăcrămioara Axinte

Lăcrămioara Axinte

Marți, 27 septembrie, la ora 10, am avut întâlnire cu colegii de la Tribunalul Galați, unde am fost primită cu căldură și deschidere la un dialog constructiv.

Am discutat despre o mulțime de probleme, nemulțumiri și îngrijorări, printre care:

-nealocarea nici unui post de judecator  din cele suplimentate prin HG nr.328/2016;

-dimensionarea necorespunzătoare a schemelor de personal;

-criterii necunoscute care stau la baza aprobării cererilor de transfer;

-discriminarea față de asimilați, care pot obține grad profesional corespunzator PICCJ, doar pe baza unei lucrări, spre deosebire de judecători, care pot obține gradul de judecător de ICCJ doar ca urmare a promovarii efective;

-numărul insuficient de grefieri, mai mic decât numărul de judecători;

-volumul crescut de activitate și ca urmare a locurilor rămase vacante, fără ca activitatea suplimentară să fie retribuită in vreun mod.

Colegii au avut și sugestii referitoare, printre altele, la:  instanțele mici, modalității de ocupare a posturilor vacante la instanțele cu deficit cronic de judec[tori, separarea funcțiilor judiciare în penal, standardizarea anumitor hotărâri judecatorești, modificarea CPP în sensul de a nu se mai transcrie declarația incupatului, care oricum se înregistrează audio, ceea ce prelungește foarte mult durata ședinței camerei de consiliu fixată pentru soluționarea propunerii de arestare preventivă, modificarea condițiilor pentru promovarea pe loc.

La plecarea din Galați, pentru că mă lăsase GPS-ul telefonului și am tras pe dreapta, să întreb pe cineva cum sa ies din oraș spre Brăila, un tânăr, aflat la volanul unei mașini inscripționate cu numele unei firme, a fost foarte amabil și s-a oferit să meargă în fața mea, până la ieșirea din oraș.

Și cum lumea e mică și plină de oameni de treabă, în Brăila am cerut din nou ajutorul, pentru a găsi Tribunalul si, spre surprinderea mea, am dat de un dorohoian, vădit încântat că a ajutat o șoferița din Botoșani.

La Tribunalul Brăila am avut onoarea să mă intâlnesc cu colegi minunați, cu care am avut o discuție sinceră, în care am încercat să răspund îndoielilor absolut justificate că viitorii membri CSM vor proceda ca și predecesorii lor, că vor uita toate problemele pe care le-au identificat în campania electorala și că vor întrerupe legatura cu judecatorii care i-au ales.

Colegii de la Brăila au fost interesați să afle și cum îi voi putea convinge pe ceilalți membri CSM să ia in discuție și să insiste în rezolvarea problemelor cu care se confruntă instanțele,  exprimându-și speranța că viitorul CSM va apăra cu adevarat independența judecatorilor,  că vor fi aduse la cunostința publicului realitățile din instanțe și că membrii aleși vor ține legătura cu cei cărora le-au cerut votul.

Le mulțumesc tuturor colegilor care au fost prezenți la  cele două întalniri, dar si colegului Adi Vank, de la Judecătoria Brăila, cu care mi-a facut plăcere să mă revăd!

Judecător Lăcrămioara Axinte
Tribunalul Botoşani

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Opinii, SELECTED TOP LEGAL, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD