« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ASF ref. echilibrul gradului de conformitate a conduitei entităţilor supravegheate
03.10.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 30 septembrie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a implementat trei indicatori care permit stabilirea gradului de conformitate a conduitei entităţilor supravegheate, potrivit unui comunicat al Autorității de Supraveghere Financiară.

Pentru a aplica metodologia, Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat în calcul datele statistice, aferente semestrului I al anului 2016, din evidențele Direcției Protecția Consumatorilor din cadrul Autorităţii.

Indicatorii noi au fost înființați după modele internaționale. Aceștia sunt:
– Indicatorul petiții/ contracte – exprimă gradul de conformitate a produselor unei societăţi cu drepturile şi nevoile financiare ale consumatorilor de asigurări. Cu cât valorile acestui indicator sunt mai mici, cu atât gradul de conformitate este mai mare.
– Indicatorul petiții/ daune avizate – exprimă gradul de îndeplinire a obligaţiilor societăţii în activitatea de instrumentare şi lichidare a dosarelor de daună. Cu cât valorile acestui indicator sunt mai mici, cu atât gradul de conformitate este mai mare.
– Indicatorul petiții favorabile/ daune avizate – exprimă gradul de conformitate a soluţiilor adoptate în dosarele de daună cu prevederile legale/ contractuale. Cu cât valorile acestui indicator sunt mai mici, cu atât gradul de conformitate este mai mare.

 
Secţiuni: Content, Fiscalitate, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD