Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BNR ref. investițiile străine în anul 2015


3 octombrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Banking, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Vineri, 30 septembrie 2016, Banca Națională a României a dat publicității cercetarea statistică privind investiţiile străine directe (ISD), fiind realizată cu ajutorul Institutului Naţional de Statistică, potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a României.

Scopul acestei cercetări a fost de a determina soldul ISD în România la 31 decembrie 2015 şi a fluxurilor (mişcărilor) ISD în cursul exerciţiului financiar 2015, în întreprinderile investiţie străină directă rezidente.

Fluxul net al investiţiilor străine directe în anul 2015 a atins nivelul de 3 461 milioane euro, din care: 3 595 milioane euro aport la capitalurile proprii (nivel rezultat prin însumarea participaţiilor la capitalul întreprinderilor ISD, în valoare de 3085 milioane euro, cu profitul reinvestit în întreprinderile ISD în valoare de 510 milioane euro) și 134 milioane euro credit net de la investitorii străini (rambursările de credite au fost mai mari decât creditele primite).

Soldul final al investiţiilor străine directe la finalul anului 2015 a înregistrat valoarea de 64 433 milioane euro, din care: 45 098 milioane euro aport la capitalurile proprii, inclusiv profitul reinvestit (70,0%); 19 335 milioane euro credit net primit de la investitorii străini (30,0%).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro