Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BNR ref. investițiile străine în anul 2015
03.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 30 septembrie 2016, Banca Națională a României a dat publicității cercetarea statistică privind investiţiile străine directe (ISD), fiind realizată cu ajutorul Institutului Naţional de Statistică, potrivit unui comunicat al Băncii Naționale a României.

Scopul acestei cercetări a fost de a determina soldul ISD în România la 31 decembrie 2015 şi a fluxurilor (mişcărilor) ISD în cursul exerciţiului financiar 2015, în întreprinderile investiţie străină directă rezidente.

Fluxul net al investiţiilor străine directe în anul 2015 a atins nivelul de 3 461 milioane euro, din care: 3 595 milioane euro aport la capitalurile proprii (nivel rezultat prin însumarea participaţiilor la capitalul întreprinderilor ISD, în valoare de 3085 milioane euro, cu profitul reinvestit în întreprinderile ISD în valoare de 510 milioane euro) și 134 milioane euro credit net de la investitorii străini (rambursările de credite au fost mai mari decât creditele primite).

Soldul final al investiţiilor străine directe la finalul anului 2015 a înregistrat valoarea de 64 433 milioane euro, din care: 45 098 milioane euro aport la capitalurile proprii, inclusiv profitul reinvestit (70,0%); 19 335 milioane euro credit net primit de la investitorii străini (30,0%).

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti