Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Măsuri pentru aplicarea Regulamentului privind comisioanele interbancare pentru tranzacțiile de plată cu cardul


3 octombrie 2016 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 766 din 30 septembrie 2016 a fost publicată Hotărârea nr. 677/2016 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacţiile de plată cu cardul .

Hotărârea se aplică în relaţia dintre prestatorii de servicii de plată şi consumatori, astfel cum sunt aceştia definiţi în Regulament.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor este desemnată ca autoritate naţională responsabilă cu supravegherea respectării aplicării anumitor prevederi specifice din Regulament. Aceeași Autoritate va avea obligația de a informa Comisia Europeană cu privire la desemnarea sa ca autoritate competentă referitor la prevederile amintite mai sus. În hotărâre se reglementează și o serie de contravenții.

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro