Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Raluca Prună și pensiile de „1 miliard lei vechi”


3 octombrie 2016 | Lăcrămioara AXINTE
Secţiuni: Alegeri CSM, Opinii, SELECTED, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Lăcrămioara Axinte

Lăcrămioara Axinte

Ministrul Justiției, Raluca Prună, după postarea de pe Facebook, referitoare la scrisorile de susținere pe care i le-ar fi trimis, „în bilateral”, sute de magistrați, eroare de „traducere” absolut nescuzabilă, dar  care poate explica diferența evidentă dintre percepția internă despre cum merg lucrurile în România și laudele exagerate ori acuzele nemeritate din Rapoartele MCV, continuă să dezinformeze opinia publică.

Într-un interviu acordat  News.ro, Ministrul Justiției a afirmat că, din informațiile pe care le deține MJ, ar exista 60 de magistrați pensionari cu pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe lună, așa cum postase în mesajul de pe Facebook, și că instituția care deține aceste date este Casa Națională de Pensii.

Casa Națională de Pensii Publice, într-un răspuns adresat agenției Agerpres, a comunicat că, la data de 31 mai 2016, cea mai mare pensie din sistemul public de stat este de 28.825 lei și este achitată unei persoane din București.

Prin urmare, nu există nicio pensie de 100.000 lei, cum afirmă Ministrul Raluca Prună.

Această afirmație neadevărată ca și aceea că, în anul 2015, Ministerul Justiției ar fi decontat aproape 10.000.000 euro numai pe chiriile judecătorilor și grefierilor, pentru care nu a prezentat nici un fel de dovezi, dar este posibil să includă și chiriile sutelor de asimilați din Ministerul Justiției, care au aceleași drepturi ca și magistrații, dar  nici pe departe volumul de activitate și responsabilitatea unui judecător, se încadrează în categoria dezinformărilor „livrate” cu bună știință în spațiul public, după modelul practicat în regimul trecut.

Judecător Lăcrămioara Axinte
Tribunalul Botoşani

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro