Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Campania continuă


4 octombrie 2016 | Lăcrămioara AXINTE
Secţiuni: Alegeri CSM, Opinii, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Lăcrămioara Axinte

Lăcrămioara Axinte

În cea de a treia zi a turneului electoral, m-am întâlnit cu colegii de la Tribunalul Vrancea și Tribunalul Covasna.

La Focșani am ajuns cu vreun sfert de oră înainte de întâlnire, dar am fost întâmpinată cu căldură și amabilitate de dna prim-grefier și colega dânsei de birou, care m-au rugat la plecare să nu uit, dacă voi ajunge în CSM, de grefieri.

Domnul Președinte al Secției civile m-a invitat în camera de consiliu și am constatat cu plăcere că au răspuns invitației mulți colegi, cred că aproape toți cei care nu aveau ședințe programate, deși ora întâlnirii a fost destul de matinală, 09:30.

Discuțiile au fost relaxate, colegiale, calde.

Colegii s-au arătat interesați să afle dacă am soluții la problemele cu care se confruntă judecătorii și dacă voi reuși să conving ceilalți membri despre justețea argumentelor mele, în așa fel încât să obținem majoritatea necesară adoptării unei hotărâri.

În opinia mea, soluțiile trebuie găsite prin dialog, consultare, consecvență și răbdare, știut fiind că nimeni nu poate afirma că deține răspunsurile la toate întrebările.

Consider, de asemenea, că în problemele importante, ce țin de statutul profesiei, este necesar ca și membrul CSM să aibă susținerea celor pe care îi reprezintă, altfel, sarcina membrului CSM poate deveni aproape imposibilă și lesne de catalogat ca fiind opinie singulară, nu numai în CSM, dar și în sistem.

La Tribunalul Covasna am reușit să ajung mai repede decât ora aproximată (15:00), iar domnul Președinte Nicolae Orășteanu m-a întâmpinat, spunându-mi că noul sediu al tribunalului este construit de o firmă din Botoșani. Dacă la aceasta adaug și faptul că dna prim-grefier este din Dorohoi, pot spune că m-am simțit mândră de botoșănenii mei.

La întâlnire am avut o discuție ca de la coleg la coleg, nu am avut întotdeauna aceeași opinie, dar am găsit deschidere pentru dialog și aceeași disponibilitate de a cunoaște candidații.

În concluzie, o zi în care am cunoscut colegi minunați, pe care, probabil, altfel n-aș fi avut ocazia să-i cunosc, oameni plini de căldură, pe care mi-ar face plăcere să-i revăd.

Judecător Lăcrămioara Axinte
Tribunalul Botoşani

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro