Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Campania continuă


4 octombrie 2016 | Lăcrămioara AXINTE

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Opinii, SELECTED, Sistemul judiciar
Lăcrămioara Axinte

Lăcrămioara Axinte

În cea de a treia zi a turneului electoral, m-am întâlnit cu colegii de la Tribunalul Vrancea și Tribunalul Covasna.

La Focșani am ajuns cu vreun sfert de oră înainte de întâlnire, dar am fost întâmpinată cu căldură și amabilitate de dna prim-grefier și colega dânsei de birou, care m-au rugat la plecare să nu uit, dacă voi ajunge în CSM, de grefieri.

Domnul Președinte al Secției civile m-a invitat în camera de consiliu și am constatat cu plăcere că au răspuns invitației mulți colegi, cred că aproape toți cei care nu aveau ședințe programate, deși ora întâlnirii a fost destul de matinală, 09:30.

Discuțiile au fost relaxate, colegiale, calde.

Colegii s-au arătat interesați să afle dacă am soluții la problemele cu care se confruntă judecătorii și dacă voi reuși să conving ceilalți membri despre justețea argumentelor mele, în așa fel încât să obținem majoritatea necesară adoptării unei hotărâri.

În opinia mea, soluțiile trebuie găsite prin dialog, consultare, consecvență și răbdare, știut fiind că nimeni nu poate afirma că deține răspunsurile la toate întrebările.

Consider, de asemenea, că în problemele importante, ce țin de statutul profesiei, este necesar ca și membrul CSM să aibă susținerea celor pe care îi reprezintă, altfel, sarcina membrului CSM poate deveni aproape imposibilă și lesne de catalogat ca fiind opinie singulară, nu numai în CSM, dar și în sistem.

La Tribunalul Covasna am reușit să ajung mai repede decât ora aproximată (15:00), iar domnul Președinte Nicolae Orășteanu m-a întâmpinat, spunându-mi că noul sediu al tribunalului este construit de o firmă din Botoșani. Dacă la aceasta adaug și faptul că dna prim-grefier este din Dorohoi, pot spune că m-am simțit mândră de botoșănenii mei.

La întâlnire am avut o discuție ca de la coleg la coleg, nu am avut întotdeauna aceeași opinie, dar am găsit deschidere pentru dialog și aceeași disponibilitate de a cunoaște candidații.

În concluzie, o zi în care am cunoscut colegi minunați, pe care, probabil, altfel n-aș fi avut ocazia să-i cunosc, oameni plini de căldură, pe care mi-ar face plăcere să-i revăd.

Judecător Lăcrămioara Axinte
Tribunalul Botoşani

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică