Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a unor dispoziții din Lege aprivind amplasarea mijloacelor de publicitate
04.10.2016 | Mihaela MAZILU-BABEL, Adelina IANCU

Secţiuni: C. contravențional, CCR, Drept constitutional
JURIDICE - In Law We Trust
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Adelina Iancu

Adelina Iancu

Ȋn data de 29.09.2016 s-a constituit un nou dosar (1874D/2016) pe rolul Curții Constituționale, urmând a fi analizate dispozițiile art. 15 alin. (2) şi art. 56 alin. (1) din Legea nr.185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate (cauza SC DEFI ROMANIA SRL).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar ȋn care dispozițiile art. 15 alin. (2) şi art. 56 alin. (1) din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate formează împreună obiectul unui control de constituționalitate. Articolul 15 alin. (2) a mai fost analizat prin decizia de respingere nr. 365/2015.

Instanța de trimitere pentru acest dosar este Judecatoria Oradea, care a și admis plângerea autorului excepției de neconstituționalitate. Mai menționăm că pe pagina de internet a dosarului instanței de trimitere nu apare deloc precizat că s-ar fi admis realizarea trimiterii unei excepții de neconstituționalitate.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Art. 15 (extras)
(2)Se interzice acoperirea cu orice mijloc de publicitate a suprafeţelor vitrate ale clădirilor.

Art. 56 (extras)
(1)Mijloacele de publicitate autorizate până la data intrării în vigoare a prezentei legi pot fi menţinute pe amplasamentele autorizate până la data expirării contractelor de publicitate în curs, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2015.

Adelina Iancu (text și selecție)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator proiect)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti