Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Klaus Iohannis: Cum să fim credibili în faţa altora dacă pentru a promova este mai important să cunoşti pe cineva decât să ştii ceva?
04.10.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 3 octombrie 2016, Klaus Iohannis, președintele României, a susținut la Universitatea de Vest din Timişoara, o alocuțiune cu prilejul ceremoniei de deschidere a anului universitar 2016-2017, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis, președintele României, despre proiectul „România Educată”: „România Educată nu înseamnă doar că în şcoală, în universitate lucrurile merg mai bine. Tinerii capătă abilităţi, nu doar stau acolo până le trece timpul şi întreaga societate devine conştientă, devine o societate educată, o societate care, în deplină cunoştinţă de cauză, hotărăşte în ce direcţie vrea să meargă. Şi dacă acest proiect va fi un succes, avem o mare şansă să reintroducem ceea ce se numeşte meritocraţie. Mai ales pentru tineri, şi cred că şi pentru studenţii de acum, este important să ştie că pot construi o carieră pe ceea ce au învăţat, pe abilităţile lor, și nu pe cunoștințele lor din politică. Nu cred putem să construim o Românie prosperă, o Românie respectată dacă nu reuşim să impunem, să reimpunem meritocraţia.
Cum să fim credibili în faţa altora dacă pentru a promova este mai important să cunoşti pe cineva decât să ştii ceva? Aşa nu se poate. De aceea, trebuie să eliminăm aceste proceduri care duc la netransparenţă, proceduri care încurajează nepotismul. Trebuie să revenim la o România predictibilă, cu proceduri transparente, cu oameni educaţi şi o administrație şcolară şi universitară eficientă, care se face pentru societate, nu pentru anumiţi din societate.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate