JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

A început cursul de formare inițială pentru promoția a X-ea de viitori judecători și procurori moldoveni


5 octombrie 2016 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, REPUBLICA MOLDOVA, Universitaria
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 3 octombrie 2016, Institutul Național al Justiției a marcat cea de-a X-ea festivitate dedicată lansării unui nou curs de formare inițială a candidaţilor la studii pentru funcţii de judecător şi de procuror, potrivit inj.md.

Diana Scobioală, directorul executiv INJ: „Sunteţi audienții noștri jubiliari, pentru că promoția dumneavoastră coincide cu zece ani de activitate a instituției noastre. Ați fost selectați pe bază de concurs cu respectarea principiilor transparenței și egalității în drepturi. Vă îndemnăm să depuneți maxime eforturi pentru a deveni judecători și procurori competenți, cu deosebite calităţii etice și deontologice, pentru a vă exercita apoi activitatea independent, imparțial și în numele legii. În această toamnă ați obținut dreptul de a fi audienți ai acestei importante instituții din sistemul nostru de drept, a menționat în luarea sa de cuvânt Eduard Harunjen, Procuror General interimar. În următoarea etapă dumneavoastră trebuie să dați dovadă de abnegație și dorință de a acumula noi cunoștințe necesare la accederea în profesia de judecător sau de procuror„.

Mihai Poalelungi, președintele Curții Supreme de Justiție: „Din anul 2009 și până în prezent, sistemul judiciar a fost renovat aproape în jumătate cu cadre tinere, care, sper, îi vor schimba imaginea în fața justițiabililor. Vreau să cred că ați fost aleși cei mai buni, cei mai integri și îmi doresc ca voi să fiți cu mult mai buni decât noi. Nu minimalizez rolul cunoștințelor pe care le veți căpăta, dar cred că anume integritatea, educația și cultura sunt necesare pentru a schimba în bine realitatea din sistemul nostru de drept„.

Printre cei 45 de noi audienţi, care au susţinut admiterea, 20 vor face studii, timp de un an şi jumătate, pentru a candida la funcţia de judecător, iar 25 – la funcţia de procuror.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică