Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

„Scale up” – noua schemă multianuală de ajutor de stat pentru IMM-uri


6 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 5 octombrie 2016, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a susținut o dezbatere publică privind Schema de finanțare “Scale Up”, de 900 de milioane de lei pentru IMM-uri, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Dezbaterea a avut ca invitați reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii, patronatelor, instituțiilor financiar-bancare, asociațiilor profesionale, dar și oficiali din Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Consiliul Concurenței, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Claudiu Vrînceanu, secretar de stat, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și președinte al Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM: „Acest proiect are trei calități: este relevant și solicitat de mediul de business, este rezultatul muncii unui grup mixt format din specialiști ai ministerului și ai mediului de afaceri, și, totodată, este susținut de întreaga echipă guvernamentală. Programul este special creat pentru a susține atât investițiile companiilor mici și mijlocii, cât și pașii pe care îi fac pentru a crește și inova. Noi estimăm că aproximativ 200 de beneficiari vor primi finanțare prin acest proiect.

“Scale Up” este o schemă multianuală de ajutor de stat pentru IMM-uri care se va desfășura în perioada 2017-2020 și are o valoare totală de 900 de milioane de lei (200 de milioane de euro). Astfel, bugetul anual maxim al schemei va fi de aproximativ 225 milioane de lei (în jur de 50 de milioane euro).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii