Guvernul a modificat Legea nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează unități de asistență socială
07.10.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 5 octombrie 2016, Guvernul a modificat și completat Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Noile măsuri adoptate vizează eliminarea din dosarul de solicitare a subvenției a dovezii personalității juridice, certificatul de acreditare și licența de funcționare, dovada situației juridice a sediului, autorizația sanitară de funcționare și raportul de activitate pe 12 luni. Data limită de depunere a documentației de solicitare a subvenției de la bugetul de stat a fost devansată cu o lună, în ultima zi lucrătoare a lunii septembrie, în loc de ultima zi lucrătoare a lunii octombrie, cum era prevăzut de normele metodologice în vigoare. Pentru anul 2017, termenul limită pentru depunerea documentației necesare rămâne 31 octombrie 2016.

Guvernul a mai soluționat și modul în care se stabilește cuantumul mediu lunar al subvenției pe beneficiar pentru situațiile în care serviciile sunt acordate complementar iar o persoană fizică beneficiază simultan de serviciile acordate de mai multe unități de asistență socială. Astfel, cuantumul cumulat al subvenției lunare pe persoană asistată nu poate depăși 175 lei pentru serviciile acordate în cadrul unui adăpost de noapte sau centru de zi, complementar/ cumulat cu masa la cantina socială sau alte servicii de acordare a hranei. Pentru serviciile acordate prin unitatea de îngrijire la domiciliu complementar/ cumulat cu masa la cantina socială, cuantumul cumulat al subvenției lunare pe persoană asistată nu poate depăși 120 lei. În cazul subvențiilor acordate din bugetul local, acest cuantum și tipurile de servicii sociale subvenționate se stabilesc prin hotărâre a consiliului local. Conform Legii nr. 34/1998, subvențiile se alocă de la bugetul de stat prin bugetul MMFPSPV, dacă asociația sau fundația selectată acordă servicii de asistență socială pentru persoane din mai multe județe, sau de la bugetul local, dacă aceste servicii sunt acordate pentru persoanele dintr-un singur județ.

De asemenea, s-au modificat și condițiile de eligibilitate, întrucât va fi eliminată obligativitatea de încadrare în liniile prioritare de subvenționare și condiția de prestare a serviciilor sociale de cel puțin 12 luni. În acest mod, asociațiile și fundațiile pot participa la selecție după obținerea certificatului de acreditare și a licenței de funcționare pentru serviciile sociale.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Varia (alte arii de practica), _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD