Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ana Maria Pătru: Modernizarea proceselor electorale trebuie să înceapă întotdeauna cu oamenii


7 octombrie 2016 | Noemi PETRA
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Joi, 6 octombrie 2016, la Dunăvățu de Jos, județul Tulcea, a început cea de-a treia ediție a Conferinței internaționale a Autorității Electorale Permanente, cu tema „Modernizarea proceselor electorale”, potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente.

Participanții internaționali ai acestei conferințe sunt reprezentanți ai organismelor de management electoral din zece ţări, precum şi ai unor organizaţii internaţionale cu activitate remarcabilă în domeniul electoral, precum Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală (International IDEA), Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS). Din România, vor participa reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Institutului European din România, precum şi membri ai unor organizaţii neguvernamentale care activează în domeniul electoral.

Ana Maria Pătru, președinte Autoritatea Electorală Permanentă: „Modernizarea proceselor electorale, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă, trebuie să înceapă întotdeauna cu oamenii. Nu mă refer aici la dobândirea unor competenţe practice sau tehnice în materie electorală. Mă refer la modernizarea modului de a gândi şi de a vedea lucrurile, la viziune, renunţarea la tradiţionalism şi adaptarea la evoluţia societăţii, precum şi la implicarea activă în procesul electoral, bineînţeles în limita cadrului legal existent.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro