Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

CJUE. Cauza C-318/15, Tecnoedi Costruzioni. Contracte de achiziții publice de lucrări


7 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 6 octombrie 2016, a fost pronunțată hotărârea în cauza C-318/15 – Tecnoedi Costruzioni. Contracte de achiziții publice de lucrări – Valoarea pragurilor pentru contractele de achiziții publice – Prag neatins – Posibilitate a autorității contractante de a exclude automat o ofertă – Contracte de achiziții care pot prezenta un interes transfrontalier – Inadimisibilitate.

Cererea de decizie preliminară privește interpretarea articolelor 49 și 56 TFUE, privind libertatea de stabilire și, respectiv, libera prestare a serviciilor, precum și principiile generale ale egalității de tratament, nediscriminării și proporționalității.

Această cerere a fost formulată în cadrul unui litigiu între Tecnoedi Costruzioni Srl, pe de o parte, și Comune di Fossano (Municipalitatea Fossano, Italia), pe de altă parte, cu privire la legalitatea atribuirii definitive de către această municipalitate a unui contract de achiziții publice de lucrări în favoarea Ge.Co. Italia SpA.

Deși valoare totală de bază a contractului de achiziție publică era de 1 158 899,97 euro, instanța de trimitere a subliniat că existența unui interes transfrontalier cert în privința acestui contract nu ar putea fi exclusă în măsura în care Fossano se află la mai puțin de 200 de kilometri de frontiera franco italiană și în care printre concurenții admiși la cererea de ofertă figurează mai multe întreprinderi italiene stabilite în regiuni care nu sunt limitrofe, precum Lazio, situată la 600 de kilometri, sau Campania, situată la aproximativ 800 de kilometri de Fossano.

Reamintind că existența unui interes transfrontalier cert nu poate fi dedusă ipotetic din anumite elemente care, considerate în mod abstract, ar putea constitui indicii în acest sens, ci care ar trebui să reiasă în mod pozitiv dintr o apreciere concretă a condițiilor contractului în cauză, Curtea a decis că trimiterea preliminară este inadmisibilă.

:: Textul integral al hotărârii

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică