« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel București. Nepronunțare asupra cheltuielilor de judecată
14.10.2016 | Alina MATEI

Secţiuni: Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Curtea de Apel București a hotărât că, în situația desființării sentinței cu consecința trimiterii cauzei spre rejudecare la prima instanță ca urmare a admiterii recursului (conform art. 312 alin. 1 și 3 raportat la art. 304 pct. 9  și 5 din vechiul CPC) și modificării deciziei prin admiterea apelului (conform art. 297 alin. 1 din vechiul CPC, în forma anterioară modificării aduse prin Legea nr. 202/2010), relevantă este tranșarea diferendului pe fond pentru a stabili persoana care va suporta cheltuielile de judecată. În această fază procesuală nu se poate stabili partea câștigătoare, astfel că doar instanța de rejudecare se poate pronunța asupra pretențiilor privind cheltuielilor de judecată. (Decizia nr. 247 din 10 martie 2016 pronunțată de Secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și familie a Curții de Apel București având ca obiect partaj bunuri comune)

Avocat Alina Matei
SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD