Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

România deține cea mai rapidă creștere economică din UE în acest an


10 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Fiscalitate, Flux informații

Sămbâtă, 8 octombrie 2016, Agenția de rating S&P Global Ratings a dat publicității rating-ul României aferent datoriei guvernamentale în valută și în monedă locală, la BBB-/A-3, cu perspectivă Stabilă, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Datorită nivelului scăzut al ratelor de dobândă și prețul petrolului, România dispune de o creștere economică de 3,8% anul trecut și de 5,2% în prima jumătate a anului 2016, deținând cea mai rapidă creștere la nivelul Uniunii Europene.

Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice: „Anunțul agenției Standard&Poor’s confirmă faptul că avem o creștere economică solidă și sustenabilă care nu vine singură, ci este însoțită de crearea într-un ritm accelerat de locuri de muncă, de inflație redusă și deficitul extern scăzut. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru sfârşitul anului 2016 este sustenabil, de 39,1% din PIB, iar costurile de finanțare ale Trezoreriei Statului sunt în scădere.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică