Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Concluziile celei de-a treia Conferințe internaționale AEP – „Modernizarea proceselor electorale”


11 octombrie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Vineri, 7 octombrie 2016, s-a încheiat cea de-a treia Conferință internațională a Autorității Electorale Permanente, cu tema „Modernizarea proceselor electorale”, potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente.

La eveniment au participat organizaţii internaţionale cu activitate remarcabilă în domeniul electoral, precum Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală (International IDEA), Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS), precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Institutului European din România, membri ai unor organizații neguvernamentale care activează în domeniul electoral.

Tiberiu Csaba Kovacs, Secretarul General al AEP a subliniat principalele repere care trasează direcțiile în domeniul modernizării proceselor electorale:
– existența unui cadru legislativ favorabil, care să reglementeze punerea în aplicare a soluțiilor bazate pe tehnologiile informatice, raportat la standardele internaționale și bunele practici existente în domeniul electoral;
– o viziune imparțială și neutră în promovarea implementării noilor tehnologii în alegeri din partea tuturor actorilor: organisme de management electoral, media (inclusiv social media), societatea civilă și alte instituții implicate în organizarea procesului electoral;
– testarea în cadrul unor proiecte pilot a tehnologiilor propuse spre implementare, pentru a preîntâmpina riscurile introducerii lor;
– instituții puternice, care să gestioneze și să implementeze soluțiile bazate pe noi tehnologii.

La finalul conferinței, toți participanții au considerat că testul final al oricărui proces electoral este încrederea și conștientizarea alegătorilor și competitorilor electorali cu privire la faptul că acesta se desfășoară corect și transparent.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro