Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Regulamentul de votare al alegerilor pentru Consiliul de administrație și Comisia de cenzori al CAA – Filiala Mureș
11.10.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Mureș, prin av. Szász László Zsolt, Președintele Consiliului de administrație al CAA Mureș, a dat publicității Regulamentul de votare al alegerilor pentru Consiliul de administrație și Comisia de cenzori al CAA – Filiala Mureș:

1. Candidaturile se vor depune la sediul CAA România – Filiala Mureş menţionat în antet, până la data de 19.10.2016, orele 15.00.

2. Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 70, respectiv art. 76 din Statutul Casei de Asigurări a Avocaţilor.

3. Conform :
– art. 70 alin. (3) din Statutul CAA – Consiliul de administrație al filialei este alcătuit din trei sau cinci membri, în funcție de numărul membrilor filialei, din care un membru trebuie să fie pensionar al sistemului propriu de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților. Consiliul de administrație al filialei este alcătuit din trei membri pentru filialele cu un număr de maximum 500 de membri și cinci membri pentru filialele cu un număr de peste 500 de membri. Având în vedere această prevedere, Consiliul de administrație al CAA – Filialei Mureș trebuie sa fie alcătuit din 3 membrii, din care un membru trebuie să fie pensionar al sistemului propriu de pensii al avocaților.
– Art. 76 alin. (2) din Statutul CAA – Comisia de cenzori a filialei este formată din trei membri, dintre care doi avocați în activitate și un avocat pensionar.

4. Cu candidaturile valide se vor intocmi 4 liste separate pentru candidații la funcția de:
a. membru al Consiliului de administrație al CAA- Filiala Mureș din partea avocaților activi;
b. membru al Consiliului de administrație al CAA- Filiala Mureș din partea avocaților pensionari;
c. membru al Comisiei de cenzori al CAA – Filiala Mureș din partea avocaților activi;
d. membru al Comisiei de cenzori al CAA – Filiala Mureș din partea avocaților pensionari.

5. Procedură de exprimare a votului este următoarea :
a. De pe lista candidaților la funcția de membru al Consiliului de administrație al CAA- Filiala Mureș din partea avocaților activi se încercuiesc cel mult DOUĂ persoane preferate.
b. De pe lista candidaților la funcția de membru al Comisiei de cenzori al CAA – Filiala Mureș din partea avocaților activi se încercuiesc cel mult DOUĂ persoane preferate.
c. De pe lista candidaților la funcția de membru al Consiliului de administrație al CAA- Filiala Mureș din partea avocațilori pensionari se încercuiește cel mult O persoană preferată.
d. De pe lista candidaților la funcția de membru al Comisiei de cenzori a CAA – Filiala Mureș din partea avocațilori pensionari se încercuiește cel mult O persoană preferată.

6. Încercuirea mai multor opțiuni decât cele prevăzute la punctul 5 lit. a-d din prezentul regulament atrage NULITATEA votului exprimat.

7. În situația când opțiunea alegătorilor este numai pentru un candidat sau niciunul, de pe liste, votul este valabil cu condiția tragerii unei linii peste numele candidaților nevotați.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.