Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CSM a modificat Regulamentul privind concediile judecătorilor și procurorilor
11.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul ședinței din 6 octombrie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat completarea art. 21
alin. (1) din Regulamentul privind concediile judecătorilor şi procurorilor, astfel încât să prevadă şi concediul de acomodare în vederea adopţiei, precum şi completarea art. 24 ind. 1 alin. (3), după cum urmează:
– La articolul 21, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(1) Judecătorii şi procurorii au dreptul la concedii pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi la concediu de acomodare în vederea adopţiei.”
– La articolul 24¹, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Art. 24¹ – (3) Perioada în care judecătorul şi procurorul s-au aflat în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, după caz, până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, ori în concediu de acomodare în vederea adopţiei constituie, potrivit legii, atât vechime în magistratură, cât şi vechime în funcţia de judecător sau procuror.”

De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că efectuarea în cursul unui an a concediului de acomodare în vederea adopţiei nu afectează dreptul la concediu de odihnă pentru anul respectiv şi nici durata
acestuia.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 30)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti