Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Marea Britanie continuă să acorde împrumuturi de studii și pentru anul academic 2017-2018
13.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA, Varia (alte arii de practica)
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 11 octombrie 2016, Guvernul din Marea Britanie a anunțat că își va continua politica de acordare a împrumuturilor de studii pentru cetățenii europeni și pentru anul academic 2017-2018. Masura vine în completarea declarațiilor oficialilor britanici după momentul BREXIT, când i-au asigurat pe tinerii care voiau să studieze în Marea Britanie, că cel puțin pentru anul în curs situația nu se va schimba. Decizia guvernului britanic sublinează faptul că studenții care vor aplica la universități din Marea Britanie până în 2018, vor primi împrumuturi și burse pe toată durata studiilor, chiar dacă în această perioadă Marea Britanie va părăsi formal UE, potrivit unui comunicat al IntegralEdu.

Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în Străinătate, IntegralEdu: „Deși a fost amânată ceva vreme, noi așteptam această decizie în urma semnalelor primite de la partenerii noștri din Marea Britanie. De altfel, în toată această perioadă, am încercat să-i informăm pe tinerii români și familiile lor că situația va avea o rezolvare pozitivă în ceea ce privește studiile în Marea Britanie, fapt subliniat și de universitățile prezente în România la târgurile World Education, pe care le-am organizat recent. Astfel și pentru anul academic 2017 – 2018 tinerii vor continua să beneficieze de sprijin guvernamental în valoare de 9000 de lire sterline pentru programele de licență, pentru întreaga perioadă de studii. În prezent peste 90% din studenții români care studiază în Marea Britanie beneficiază de această schemă de finanțare.”

Oficialii britanici care a făcut astăzi anunțul au arătat că încă din luna iunie, după momentul referendumului, guvernul s-a asigurat că vor exista fonduri pentru acoperirea nevoilor de finantare a studenților europeni care învață deja, dar și a celor care vor aplica anul acesta.

Jo Johnson, Ministrul de Stat pentru Educație: „Conform condițiilor actuale privind finanțările, studenții europeni sunt eligibili să primească împrumuturi pentru taxa de școlarizare pentru studii de licență, dacă au fost rezidenți în Spațiul Economic European în ultimii 3 ani, înainte de începerea studiilor. Cetățenii europeni care au locuit în ultimii 5 ani pe teritoriul Regatului Unit sunt de asemenea eligibili pentru sprijinul oferit adițional dar și pentru împrumutul oferit pentru programele de master. Similar, conform legii UE, studenții europeni se vor încadra pentru aceeași taxa de școlarizare ca și studenții britanici. Studenții non-europeni sau internaționali nu au încadrate taxele de școlarizare în acest plafon, ca și până acum.”

Despre IntegralEdu
IntegralEdu este cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în patru țări, în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Pentru mai multe informații puteți accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro 

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti