« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Festivitate de deschidere an școlar 2016-2017 SNPAP Tîrgu Ocna
14.10.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 13 octombrie 2016, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a marcat printr-un cadru festiv momentul începerii școlii de către elevi, pentru a marca debutul unei noi generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de penitenciare, potrivit unui comunicat al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, semnat subcomisar de penitenciare Silvia Vătavu – purtător de cuvânt.

Începând cu ora 10:00, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului școlar 2016-2017, iar colectivul școlii a întâmpinat cei 244 elevi din România și 15 elevi din Republica Moldova.

La festivitate au participat comisar șef de penitenciare Marius Vulpe, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, locotenent colonel de justiție Larisa Frija, directorul Direcției Resurse Umane din cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, directorii instituțiilor penitenciare din zonă, primarul orașului Tîrgu Ocna, Andreea Tudorache, reprezentantul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și alți colaboratori.

Cele mai marcante momente ale festivității au fost înmânarea cheii școlii de șeful promoţiei 2015 – 2016 „Carol I – 150” la monitorul de curs selectat din rândul elevilor, un scurt „Te Deum” și binecuvântarea elevilor de către preotul Florin Smarandi– coordonator al preoților capelani din sistemul administrației penitenciare, cuvântul Primarului orașului Tîrgu Ocna, cuvântul reprezentantului Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, urmat de discursul Directorului General al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de penitenciare Marius Vulpe.

Colaborarea dintre Administrația Națională a Penitenciarelor și Departamentul Instituțiilor Penitenciare din Chișinău continuă și în acest an școlar prin asigurarea şcolarizării unui număr de 15 tineri din Republica Moldova în domeniul execuţional penal, a căror diplomă de specializare obţinută la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna este recunoscută şi apreciată.

Înainte de începerea cursurilor, elevii au efectuat un stagiu de iniţiere de 3 zile în unităţile penitenciare, având ca scop conştientizarea specificului sistemului penitenciar, în vederea confirmării opţiunii de a-şi începe cariera în acest sistem şi de a diminua barierele în perceperea şi asimilarea noţiunilor introductive cuprinse în programele şcolare, precum şi facilitarea comunicării şi înţelegerii noţiunilor specifice utilizate pe parcursul procesului didactic.

Și în acest an școlar, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna îşi asumă responsabilitatea de a îndruma şi influenţa în sens pozitiv formarea personală şi profesională a elevilor prin strategii pedagogice adecvate unei pregătiri profesionale moderne, bazate pe o deosebită grijă pentru ordine şi disciplină, precum si prin dozarea riguroasă a solicitărilor intelectuale, fizice şi psiho-morale pe tot parcursul procesului de școlarizare.

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD