Dreptul securităţii sociale

Asociaţia Procurorilor din România s-a adresat Casei Naţionale de Pensii Publice


14 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 14 octombrie 2016, Asociaţia Procurorilor din România a informat că s-a adresat Casei Naționale de Pensii Publice, solicitând date exacte cu privire la cuantumul pensiilor de serviciu ale magistraților, potrivit unui comunicat al APR, semnat de prof. univ. dr. Constinatin Sima, preşedintele Asociţiaei.

Astfel, din datele prezentate a rezultat că pensia maximă plătită unui magistrat este 32.725 lei net.

Din totalul pensiilor de serviciu 25 de pensii sunt peste 20.000 lei, 383 pensii sunt peste 15.000 lei, 1783 pensii sunt peste 10.000 lei și 1567 pensii sunt sub 10.000 lei.

Sumele mai mari de 20.000 lei se datorează detașării unor magistrați în administrația publică și pensionării lor din aceste funcții.

Toți magistrații din Uniunea Europeană beneficiază de pensie de serviciu ca o recunoaștere a demnității profesiei și responsabilităților acestora, principiu consacrat de Avizul nr. 1 (2001) al Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni, de Raportul Comisiei de la Veneția privind independența justiției, CDL-AD (2010) 040 ca și de decizia Curții Constituționale a României nr. 873/2010.

Este regretabilă reaua credință a celor care au dezinformat opinia publică cu privire la pensii de peste un miliard lei vechi (20.000 euro) care au dorit astfel să afecteze imaginea și credibilitatea justiției, să lovească în independența acesteia.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii