
Olanda, țara care a legalizat eutanasierea, analizează posibilitatea de a permite sinuciderea asistată a persoanelor în vârstă care au realizat tot ce au putut în viață și simt că nu mai au pentru ce trăi, au anuntat joi, 13 octombrie 2016, ministrul Sănătății și cel al Justiției, potrivit independent.co.uk.
„Persoanele care consideră, după ce au reflectat îndelung, că au realizat, tot ce au vrut în viață, trebuie, în condiții stricte și după criterii precise, să poată să își puna capat vietii intr-un mod pe care il considera demn”, au spus oficialii intr-un comunicat si o scrisoare transmisă Parlamentului.
Ținând cont că sentimentul de „viață împlinită intervine în special la persoanele în vârstă”, noul sistem le va fi rezervat, au explicat miniștrii, fără a preciza o vârstă minimă.
Aceste persoane „nu mai văd nicio posibilitate pentru a da un sens vieții lor, nu suportă pierderea independenței, au un sentiment de solidaritate, poate din cauza pierderii cuiva drag, sunt incomodați de o oboseală totală, o pierdere a valorii personale. Dar pentru a putea pune capăt vieții lor, au nevoie de ajutor”, au adăugat ei.
Un „asistent pentru deces”, adică o persoană cu pregătire medicală specifică, va trebui să autorizeze procedura, după ce exclude posibilitatea ca un tratament să facă să dispară această „dorință de moarte”.
La fel ca în cazul eutanasiei, procedurile vor fi examinate apoi de o comisie specializată.
Belgia si Olanda au fost, în anul 2002, primele țări din lume care au legalizat eutanasierea. Dar pentru a autoriza procedura, medicul aflat în centrul procesului trebuie să aibă convingerea că nu există o altă soluție rezonabilă pentru pacient și că suferința acestuia este „insuportabilă și fără perspectivă de ameliorare”.
Aflaţi mai mult despre Irina RÎMARU, Olanda, sinuciderea asistatăJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.