Print Friendly, PDF & Email

Vasile Dîncu: Avem o capacitate foarte mică a autorităților în a lua decizii și a interpreta acțiunile
18.10.2016 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Joi, 13 octombrie 2016, în aula Universităţii Tehnice de Construcţii București (UTCB), s-a organizat masa rotundă cu tema „Managementul reducerii riscurilor la dezastre”, unde au participat Klaus Iohannis, președintele României, Radu Văcăreanu, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii București și Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, alături de specialiști în domeniu, reprezentanți din mediul academic și universitar, din societatea civilă și din administrația publică, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dat publicității vineri, 14 octombrie 2016.

Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice: „Astăzi vorbim despre oameni, despre ce a făcut în acest an Guvernul și ce a prevăzut pentru a reduce riscul pierderii de vieți omenești. Înainte de a fi ministru, realizam anual un barometru național privind percepția riscurilor. În sinteză, acest studiu arată că românii percep acut riscurile, nu numai riscurile de dezastru natural, dar și riscurile sociale, și se creează incertitudine pentru viitor, care duce la neîncredere în societate, în instituțiile statului și chiar în România, până la urmă. Românii dezvoltă un comportament adaptativ la această imprevizibilitate, iar cea mai pregnantă formă a lui este migrația internațională – cea mai importantă pierdere de capital uman la nivel național, pierdere datorată neîncrederii. Am trecut de la un comportament mai degrabă reactiv la planificare strategică – prin adoptarea, în luna august, a Hotărârii de Guvern nr. 557 privind managementul tipurilor de risc. Este un act foarte important, care stabilește responsabilități foarte clare în ceea ce privește organizațiile, stabilește resursele și răspunsul pentru fiecare tip de risc. Avem, în acest moment, un sistem național de management al situațiilor de urgență, care are atât structuri permanente, cât și structuri cu activitate temporară. Există lucruri care, în acest moment, funcționează, avem și resurse, dar să fim sinceri: avem o capacitate foarte mică a autorităților în a lua decizii și a interpreta acțiunile. În două săptămâni, vom lansa, prin Hotărâre de Guvern, platforma naţională de reducere a riscului la dezastre. Corespunde normelor internaţionale, mecanismelor internaţionale care se practică în acest moment. Scopul platformei este de a implica specialişti în gestionarea eficientă a dezastrelor şi în găsirea de soluţii.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate