Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: posibila neconstituționalitate a articolului 57 alin. (4) din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă


18 octombrie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Ȋn data de 14.10.2016 s-a constituit un nou dosar (2150D/2016) pe rolul Curții Constituționale, urmȃnd a fi analizate dispozițiile articolului 57 alin. (4) din Legea nr. 85/2014 (cauza Electric Răsăritului S.R.L.).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta primul dosar ȋn care aceste dispoziții formează obiectul unui control de constituționalitate pe calea excepției de neconstituționalitate.

Instanța de trimitere este Tribunalul Specializat Mureș care a și suspendat cauza cu privire la cerere de înlocuire a administratorului judiciar provizoriu până la soluționarea excepției.

Dispozițiile criticate au următorul conținut normativ:

Administratorul judiciar
Articolul 57 (extras)

(4)În orice stadiu al procedurii, judecătorul-sindic, din oficiu sau ca urmare a adoptării unei hotărâri a adunării creditorilor în acest sens, cu votul a mai mult de 50% din valoarea totală a creanţelor cu drept de vot, îl poate înlocui pe administratorul judiciar/lichidatorul judiciar, pentru motive temeinice. Înlocuirea se judecă în camera de consiliu, de urgenţă, cu citarea administratorului judiciar şi a comitetului creditorilor. Împotriva încheierii se poate formula apel în termen de 5 zile de la comunicare.

dr. Mihaela Mazilu-Babel

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică