Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Concluziile sesiunii extraordinare comune România-Republica Moldova privind dreptul internațional umanitar
18.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 13 octombrie 2016, la București, a avut loc sesiunea extraordinară comună a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar din România (CNDIU) și a Comitetului național de consultanță și coordonare a punerii în aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității vineri, 14 octombrie 2016.

Florin-Aurel Moțiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, Președintele în exercițiu al CNDIU: „Trăim vremuri în care dreptul umanitar este mai actual ca oricând și dacă anterior ne puteam gândi la această ramură de drept ca la un rezultat al istoriei, vedem astăzi în fapt că este un element cât se poate de actual al lumii în care trăim. Tocmai de aceea, este important schimbul de informații și de experiență, exact ceea ce ne propunem să facem astăzi.”

Concluziile ședinței extraordinare s-au centrat pe dezvoltarea unui curriculum comun privind activități în domeniul dreptului internațional umanitar dar și posibilitatea unui schimb de experiență a delegației române în Republica Moldova.

Delegația Comitetului național de consultanță și coordonare din Republica Moldova a fost formată din Anatolie Munteanu, vice-ministru al Justiției și șeful delegației, Dumitru Cazac, consultant, Direcția Relații Internaționale și Integrare Europeană la Ministerul Justiției, Tudor Vasilică, consultant, Direcția Afaceri Juridice, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vasile Bzovîi șef adjunct Direcția Juridică, Ministerul Apărării și Denis Beliman, consultant în cadrul Direcției Elaborare și Avizare Acte Normative, Ministerul Afacerilor Interne.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti