JURIDICE MOLDOVA
Despre proiect ⁞ Manageri proiect: Vlad Bercu, Cristian OnicaEchipaEvenimente MD
 
JURIDICE MOLDOVA
Coordonator ştiinţific
Prof. univ. dr. Tudorel TOADER
Rector Univ. "Al.I. Cuza" din Iaşi, Ministrul Justiţiei

Concluziile sesiunii extraordinare comune România-Republica Moldova privind dreptul internațional umanitar


18 octombrie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Joi, 13 octombrie 2016, la București, a avut loc sesiunea extraordinară comună a Comisiei Naționale de Drept Internațional Umanitar din România (CNDIU) și a Comitetului național de consultanță și coordonare a punerii în aplicare a dreptului umanitar din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, dat publicității vineri, 14 octombrie 2016.

Florin-Aurel Moțiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, Președintele în exercițiu al CNDIU: „Trăim vremuri în care dreptul umanitar este mai actual ca oricând și dacă anterior ne puteam gândi la această ramură de drept ca la un rezultat al istoriei, vedem astăzi în fapt că este un element cât se poate de actual al lumii în care trăim. Tocmai de aceea, este important schimbul de informații și de experiență, exact ceea ce ne propunem să facem astăzi.”

Concluziile ședinței extraordinare s-au centrat pe dezvoltarea unui curriculum comun privind activități în domeniul dreptului internațional umanitar dar și posibilitatea unui schimb de experiență a delegației române în Republica Moldova.

Delegația Comitetului național de consultanță și coordonare din Republica Moldova a fost formată din Anatolie Munteanu, vice-ministru al Justiției și șeful delegației, Dumitru Cazac, consultant, Direcția Relații Internaționale și Integrare Europeană la Ministerul Justiției, Tudor Vasilică, consultant, Direcția Afaceri Juridice, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Vasile Bzovîi șef adjunct Direcția Juridică, Ministerul Apărării și Denis Beliman, consultant în cadrul Direcției Elaborare și Avizare Acte Normative, Ministerul Afacerilor Interne.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică