Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Avocatul Poporului se adresează Primăriei Ploiești
19.10.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Construcții, Content, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 14 octombrie 2016, Avocatul Poporului a transmis o recomandare către primarul Municipiului Ploiești prin care îi solicită să dispună măsurile legale pentru respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor în construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, conform sentinței civile nr. 1099/30 ianuarie 2008 pronunțată de Judecătoria Ploiești, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, semnat Matei Vîrtosu – Purtător de cuvânt.

Recomandarea a fost făcută în urma investigațiilor efectuate de către Biroul Teritorial Ploiești al Avocatului Poporului în urma unei petiții adresate instituției prin care a fost semnalată existența unei hotărâri judecătorești prin care a fost admisă acțiunea formulată de către Primăria Municipiului Ploiești în care un pârât a fost obligat să respecte documentația tehnică vizată spre neschimbare ce a stat la baza unei Autorizații de construire, însă această sentință nu a fost pusă în executare de către primărie, în ciuda nenumăratelor demersuri făcute de petent, care a avut calitatea de intervenient în dosarul aflat pe rolul instanței. Prin respectiva hotărâre, pârâtul era obligat să respecte documentația care a stat la baza emiterii Autorizației de construire, iar în mod concret acest lucru presupunea intervenția la construcția deja edificată și retragerea unei părți din construcție.

Ancheta are ca obiect posibila încălcare a dispozițiilor art. 27 alin. (1) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor în construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora: „Președinții consiliilor județene, primarii și organele de control din cadrul autorităților administrației publice locale și județene au obligația să  urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor în construcții în cadrul unităților lor administrativ-teritoriale și, în funcție de încălcarea prevederilor legale, să aplice sancțiuni sau să se adreseze instanțelor judecătorești și organelor de urmărire penală, după caz.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti