« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA-Târgu Mureș. Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Reținere
19.10.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DNA-Târgu Mureș. Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 octombrie 2016, a inculpatului L. V., şef al Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș (DGASPC Mureș), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
abuz în serviciu, în formă continuată,
fals intelectual,
uz de fals și
folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2015, inculpatul L. V., în calitate de şef al Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul DGASPC Mureș, a favorizat o societate comercială cu ocazia iniţierii şi organizării a două proceduri de achiziţie având ca obiect furnizarea de autovehicule în beneficiul DGASPC Mureş.
Concret, inculpatul L. V., prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi ca urmare a înţelegerilor avute cu un reprezentant al societății respective, a introdus în caietele de sarcini (aferente celor două proceduri de achiziţie privind cumpărarea a 12 autovehicule) o serie de specificaţii tehnice caracteristice doar autovehiculelor comercializate de această societate comercială.
Totodată, specificaţiile tehnice i-au fost furnizate anterior inculpatului L. V. de către reprezentantul societății, aceste acţiuni având ca scop eliminarea concurenţei şi avantajarea societății, în vederea câştigării contractelor de achiziţie publică.
În cazul atribuirii celui de-al doilea contract, inculpatul L. V. a întocmit o notă justificativă în care a atestat fapte necorespunzătoare adevărului, prin care a propus spre aprobare organizarea procedurii de achiziţie prin cerere de ofertă, fapt care s-a şi întâmplat, eludând astfel prevederile legale în materie care stipulau că, în condiţiile respective, procedura obligatorie era licitaţia deschisă.
Ca urmare a activităţii infracționale desfășurate de inculpatul L. V., DGASPC Mureş a încheiat șase contracte de furnizare autovehicule cu societatea respectivă în valoare totală de peste 600.000 lei fără TVA.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 18 octombrie 2016, inculpatul L. V. a fost prezentat Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD